Dilan'a takipsizlik

Savcılık, 1 Mayıs'ta polisin attığı bibergazı ile başından yaralanan 17 yaşındaki Dilan Alp ve arkadaşları hakkındaki soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararında, İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun "marjinal, molotof attı" dediği Dilan'ın elindekinin de sirke olduğu, yanındaki bezi de gazdan korunmak için taşıdığı vurgulandı.

Dilan'a takipsizlik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Mayıs'ta başından gaz kapsülü ile vurulan ve Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun "marjinal" ilan ettiği Dilan Alp, Aydan Ezgi Şalcı, Ömer Kaya, Ümmet Koluman ve Ali Ülgü hakkında açılan soruşturma için takipsizlik kararı verdi.

Savcılık, Dilan'ın elindeki cismin molotofkokteyli değil sirke şişesi olduğunu belirtti. Kararda, Dilan'ın yanında taşıdığı bez parçasını da yüzünü kapatmak için değil gazdan korunmak için taşıdığı vurgulandı.

Savcı Abdullah Yurtsever, Valilik ve Emniyet'in iddialarının aksine 1 Mayıs’ı kutlamak için izne gerek olmadığını, gençlerin polise direnmediğini belirtti. Gençlerin polis müdahalesinden korunmak için ara sokağa sığındığı vurgulandı.

Savcılığın, "örgüt delili bulunamamıştır" dediği Dilan için, Vali Mutlu, “Örgüt üyesi. Örgüt üyesi derken marjinal grup üyesidir. Kaydı vardır" demişti.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul valisi # 1 mayıs # Dilan