Çay bahçeleri, restoran ve kafeler açılıyor

Normalleşme süreciyle birlikte 1 Haziran'dan itibaren hayatımızda birçok şey değişecek. Çay bahçeleri, restoran ve kafeler pazartesi günü açılacak. Ancak hekimler vatandaşları tedbirler konusunda uyarıyor. Maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi isteniyor.

Çay bahçeleri, restoran ve kafeler açılıyor

Uzmanlar yeni hayatın kurallarına dikkat çekti, vatandaşlara uyarılarını sıraladı.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele sürüyor. Birinci aşamayı başarıyla tamamlayan Türkiye artık yavaş yavaş normalleşme adımlarını uygulamaya başladı.

Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılıyor.

Vatandaşlar HES kodunu alarak seyahat edebilecek.

1 Haziran itibarıyla kafe, restoran, pastane gibi işletmeler belirlenen kurallar uyulması şartıyla saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılacak. Ayrıca milli parklar ve bahçeler de Pazartesi gününden itibaren faaliyete geçecek

Ulusal Kanal’a konuşan hekimler, sıkı denetime dikkat çekti, yeni adımları olumlu karşıladığını belirtti. Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı Dr. Hikmet Çevik vatandaşlara uyarılarını da sıraladı.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da kurallara dikkat çekti. Ulusal Kanal'a konuşan Ceyhan, “İyi kontrol gerekiyor. Kurallara en çok bu dönemde uyulması gerekiyor” dedi. Kolluk kuvvetlerinin denetimleri artırması gerektiğini de vurguladı Ceyhan.

HABER / SEDA AKYÜZ

KAMERA / UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

# normalleşme