Hekimlerden soykırım yalanına tepki: ''Asla boyun eğmeyeceğiz''

Biden'ın soykırım yalanını tanımasına bir tepki de hekimlerden geldi. İzmir Hekim Güçbirliği ABD Başkanı Biden’ın ''Ermeni Soykırımı'' emperyalist yalanını bir kez daha dillendirmesini şiddetle protesto etti.

Hekimlerden soykırım yalanına tepki: ''Asla boyun eğmeyeceğiz''

Medikritik'in haberine göre ABD Başkanı Joe Biden 24 Nisan'da yaptığı açıklamada 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından İzmir Hekim Güçbirliği'nden de bir açıklama geldi.

İzmir Hekim Güçbirliği sözcüsü İzmir Tabip Odası önceki Başkanı Dr. Suat Kaptaner yaptığı açıklamada ''Biz soykırım yapmadık, emperyalistlerin kışkırtmalarına karşı Müslüman ve Ermeni halkının karşılıklı çatışmaları ve birçok acılar yaşanması sonrasında vatanımızı savunmak için önlemler aldık.'' dedi.

''BUNA TIBBİYELİLER OLARAK ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİMİZİ İLAN EDİYORUZ''

Dr. Suat Kaptaner sözlerine şöyle devam etti:

''O günlerde de bu kışkırtmalardan sorumlu olanlar bugün de ülkemize karşı bu tehditleri dillendiriyorlar ve kışkırtıcılık yapıyorlar.

Ermeni Soykırımı olmadığına ilişkin AİHM kararı olmasına karşı bu açıklamaları yapanlar. İstanbulumuza Konstantinopolis diyenler Türkiye’nin egemenliğini tehdit ediyorlar.

Buna Tıbbiyeliler olarak asla boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Bu arada bu ulusal sorun ve tehditlere ilişkin Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin ve destekçisi İzmir Tabip Odası yönetiminin suskunluğa bürünmesini kınıyor ve hekim kamuoyunun takdirine sunuyoruz.''

# izmir # abd # türkiye # emperyalist # joe biden # ermeni # hekim # Müslüman # egemenlik # İzmir Hekim Güçbirliği # tıbbiyeliler # ermeni halkı