Firari Can Dündar için süreç başladı

Firari Can Dündar için geri sayım başladı. Mahkeme, teslim olması için gazeteye ilan verdi. Dündar, 13 gün içinde teslim olmazsa, kaçak sayılacak ve tüm malvarlığına el konulacak.

Firari Can Dündar için süreç başladı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanık Can Dündar’ın Dündar'ın kaçak sayılma sürecini başlattı. Teslim olması için gazeteye ilan veren mahkeme, Dündar’a tanınan 15 günün 2'si geçti. Geriye 13 gün kaldı.

Fethullahçı Terör Örgütüne destek suçlamasıyla yargılanırken yurt dışına kaçan Can Dündar, 2 hafta içinde teslim olmazsa kaçak sayılacak ve tüm malvarlığına el konulacak.

Can Dündar hem MİT TIR'ları davasında hem de Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine açılan davada yargılanıyordu. Bir süre cezaevine giren Dündar, tahliyesinin ardından suçsuz olduğunu öne sürmesine rağmen 2016'da, 15 Temmuz Darbe girişiminden kısa bir süre önce Almanya'ya kaçtı. Dündar, 2018 yılından bu yana kırmızı bültenle aranıyor.

Firari sanık Can Dündar, yurtdışında da Türkiye karşı faaliyetlerini sürdürdü. Azimli çalışmasının meyvelerini ise Batılı ülkelerden hemşehrilik nişanı ve ödüllerle aldı.

Dündar, Bellevue Sarayı'nda Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck (Yuahim Gauk) tarafından da kabul edildi. Bundan bir gün sonra da Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından belediye binasında düzenlenen törenle “Fahri Hemşehrilik” nişanı aldı.

Nişanının hakkını veren Dündar, Türkiye'nin Mavi Vatan’daki haklarına karşı Yunanistan'ı destekleyen ve yaptırım için mesai harcayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili sosyal medya hesabından övgü dolu mesajlar paylaştı.

ulusal.com.tr

# Can Dündar