ATAA Başkanı Toy: Perinçek bizim kahramanımızdır

Wasington'da düzenlenen Türk Amerikan Konferansı'nın ödül gecesinde ATAA'nın Seçilmiş Başkanı TOY, Perinçek'in AİHM zaferine giden süreci anlattı. Perinçek'in hiç bir zaman vazgeçmediğini belirten Toy, “Bizim için bu çok önemli bir örnek." dedi.

ATAA Başkanı Toy: Perinçek bizim kahramanımızdır

Ödül gecesinde Şule Perinçek’in yaptığı konuşma ise salondakileri duygulandırdı. Konuklar Perinçek’le kucaklaşarak duygularını paylaştılar.

Amerikan Türk Dernekleri Kurulu'nun Vasington'da düzenlediği Türk Amerikan Konferansı'nın ödül gecesinde Perinçek'in Ermeni Soykırımı Yalanına karşı yürüttüğü mücadele ve AİHM zaferi, "Perinçek bizim kahramanımızdır" sözleriyle dile getirildi. Ödül töreninde konuşma yapan ATAA Seçilmiş Başkanı Mehmet Toy, Perinçek'in Ermeni Soykırımı yalanına sarılan Avrupa ülkelerinde verdiği mücadelenin tarihe geçeceğini ve hep hatırlanacağını belirtti.

Aynı zamanda Elektrik-Elektronik Mühendisi olan Doç. Dr. Mehmet Toy, Ergenekon tertibi kapsamında konulan yurtdışı yasağı nedeniyle Doğu Perinçek’e vekâleten Şule Perinçek'in katıldığı ödül gecesinde alkışlarla kesilen bir konuşma yaptı. Perinçek'in Ermeni soykırımı yalanına karşı verdiği mücadeleyi özetleyen Toy, “ATAA’ nın prensiplerinden biri de ifade özgürlüğünü kapsayan insan haklarına saygıdır. Bu hak insan olmanın temel prensiplerinden biridir. İşte bu prensibin örneklerinden biri de Perinçek ailesidir.” ifadelerini kullandı.

Ergenekon davasında hem Doğu Perinçek hem de oğlu Mehmet Perinçek'in tutuklandığına dikkat çeken Toy; Perinçek'in İsviçre'de Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır dediği için yargılandığı davayla ilgili bir anısını da anlattı. O dönemde yapılan mücadeleyi yakından takip ettiğini belirten Mehmet Toy dava sırasında Perinçek'e mahkeme salonunun dışından destek veren KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ulaştığını belirterek Denktaş'a "nasıl yardımcı olabilirim" diye sorduğunu anlattı.

ATAA Seçilmiş Başkanı Toy, Perinçek'in bütün engellere karşın vazgeçmediğini belirterek "bu bizim için çok önemli bir örnek" ifadesini kullandı. Toy konuşmasını "AİHM'de devam eden süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Perinçek bizim kahramanımızdır." sözleriyle bitirdi.

Toy'un konuşmasının ardından Ermeni teröründe yitirilen şehit diplomatlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bunun ardından Şule Perinçek'e Doğu Perinçek adına AİHM'de kazandığı zafer dolayısıyla ödülü takdim edildi.

'Feda olsun daha çok görevler yerine getireceğiz'

Törende söz alan Şule Perinçek Mehmet Toy’un konuşmasında dikkat çektiği: “Perinçekler Ergenekon tertibiyle tutsak edilerek bedel ödediler.” cümlesini hatırlattı ve “Biz bedel ödemedik, acı çekmedik. Zevkle, keyifle vatan görevi yerine getirdik. Benim yerimde kim olsa, hangi anne hangi eş olsa o da öyle düşünürdü. Vatan toprağı kimimiz için bir seccade, kimimiz için fabrika, kimimiz için topraktır ekmek için. Benim bir karış vatan toprağım yoksa başı dik yaşayamadıktan sonra ben kocayı neyleyim oğlu neyleyim? Onun için feda olsun, daha çok görevler yerine getireceğiz.” dedi.

Ödül gecesinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı

Perinçek ardından, “Bu ABD'deki Mustafa Kemal’in askerlerine” diyerek Mehmet Toy’a Atatürk plaketi armağan etti. Bunun üzerine ABD'nin dört bir yanında gelen yüzlerce kişi Washington Plaza Oteli'nin büyük salonunu “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” diye çınlattı.

‘Kadınlar olarak en önde mücadeleye hazırız’

Perinçek konuşmasına şöyle devam etti: “Mustafa Kemal’in askerleri deyince, kadınlar biz ne olacağız diye soracak tabi. Ama biz Türk kadınları çoktan o göreve yazıldık. Mustafa Kemal kadın-erkek karışık bir topluluğa hitap ederken ‘Efendiler’ diye söze başlıyor, sonra hemen arkasından ekliyor: ‘Efendiler diyorum ama hanımefendiler ve beyefendileri kastediyorum.’ Yani biz kadınlar toplumun efendisi olmuştuk zaten ta 1920’lerde, kolay kolay o mevkiimizi bırakmayız. Öyleyse Mustafa Kemal’in askerleri olarak en önde mücadele etmeye hazırız. Ben kendi adıma sizler için söz veriyorum. Yapacağız! Başaracağız. Memleketimizi yeniden düzlüğe çıkaracağız.

‘Yüreklerimiz birlikte çarpıyor’

Perinçek, Amerika’da yaşayan Türk yurttaşlara, memleketi savunacakları mesajını vererek şunları söyledi: “O topraklarda başı dik yaşamaya alışmışız. Başımızı öne eğecek hiçbir şeye izin vermeyeceğiz. Siz burada uzakta olabilirsiniz. Aramızda miller var gibi gözüküyor. Ama biliyorum ki yüreklerinizin sesi bana kadar geliyor. Aynı çarpıyor. Ben yıllardır sanki burada yaşıyormuşum gibi hissettim, kendimi gerçekten evimde hissettim. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Biz de memleketimizi ayakta tutmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız ki sizin de sırtınızı dayayacağınız sağlam bir anavatanınız olsun. Ben bir kısmınızın annesi, bir kısmınızın ablası bir kısmınızın da kardeşi sayılırım. İnanın kucağımız size açık. Vatanınız, milletiniz orada bağımsız, birlik ve bütünlük içinde olduğu sürece siz burada rahat edersiniz. Kendinizi güvende hissedin biz orayı sağlam tutacağız.”

Perinçek’in konuşmasının ardından duygulanan konuklar gözyaşlarını tutamadı, Şule Perinçek’e sarılarak duygularını paylaştılar.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # aihm # şule perinçek # ataa