Miçotakis'ten Avrupa'ya göç uyarısı: ''Göç akınlarının kısıtlanması Türkiye ve Yunanistan'ın yararına''

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa'ya yeni göç akınlarının önlenmesi için çağrıda bulundu. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile görüşen Miçotakis, "Göç akınlarının kısıtlanması Türkiye ve Yunanistan'ın yararına" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'ten Avrupa'ya göç uyarısı: ''Göç akınlarının kısıtlanması Türkiye ve Yunanistan'ın yararına''

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile Afganistan'dan doğacak göçü konuştu.

İki isim gazetecilere açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Avrupa'ya yeni göç akınlarının önlenmesi için Afganistan'a yakın ülkelerin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

"GÖÇ AKINLARININ KISITLANMASI İKİ ÜLKENİN YARARINA"

Göç cephesinde önemli tahriklerin yaşandığını belirten Miçotakis, Yunanistan olarak toplu göç akınlarını geri çevirmeye devam edeceklerini söyledi. Miçotakis Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına olduğuna da işaret etti.

- Başkan Erdoğan ile konuştum ve inanıyorum ki göç akınlarının mümkün olduğunca Afganistan'a yakın bölgelerde sınırlandırılmasının güvence altına alınmasında ortak çıkarlarımız var. Göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına.

Miçotakis'in göç açıklamasına karşı Metsola da Avrupa'nın sorumluluğunu üstlenen ön cephedeki ülkelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

# Avrupa Parlamentosu # yunanistan # avrupa # Göç # yunanistan başbakanı # Kiryakos Miçotakis