Carter yemin etti

Amerika'da yeni savunma bakanı, ABD Başkanı Barack Obama'nın desteklediği Ashton Carter oldu. Carter, yemin ederek görevine başladı. Yemin töreninde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Carter'ın eşine yönelik hareketleri eleştiri konusu oldu.

Carter yemin etti

Amerika'da Chuck Hagel’dan boşalan Savunma Bakanlığı koltuğuna ABD Başkanı Barack Obama'nın adayı Ashton Carter oturdu. Carter, yemin ederek görevine başladı.

60 yaşındaki Carter, altı yıldır görevde olan Obama'nın dördüncü savunma bakanı oldu. Carter, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın katıldığı törende yemin etti.

Carter'ın yemin töreninde, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın davranışları tartışma konusu oldu. Törende, Joe Biden, Ashton Carter'ın eşi Stephanie Carter'ın hemen arkasında durdu. Ellerini Carter'ın omuzlarına koyan Biden, eğilerek Carter'ın kulağına bir şeyler fısıldadı. Biden'ın davranışları hem Amerikan kamuoyu, hem de ABD medyası tarafından eleştiri konusu oldu.

Carter, Amerikan siyaset çevreleri tarafından Pentagon'un silah baronu olarak biliniyor. Türkiye'yle ilgili de Suriye meselesi ve füze kalkanı ile ilişkileri yürüten Ashton Carter, daha önce de Pentagon’un silah alımlarını yürütüyordu.

ulusalkanal.com.tr

# carter # yemin etti