Haydar El-İbadi'den toprak bütünlüğü ve siyasal birlik vurgusu geldi

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi'den toprak bütünlüğü ve siyasal birlik vurgusu geldi. Süleymaniye Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan İbadi, tüm güvenlik güçlerini "ulusal şemsiye" altında toplanmaya çağırdı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Süleymaniye Amerikan Üniversitesi'nden toprak bütünlüğü ve siyasal birlik mesajı verdi. İbadi, ülkede çeşitli siyasi gruplara bağlı olan tüm güçleri "ulusal şemsiye" altında toplanmaya çağırdı.

İbadi, "Siyasi partilere bağlı güvenlik güçleri olmamalı. Kürt vatandaş da bu gücün kendisini temsil ettiğini görmeli" dedi.

İbadi Musul'u kurtarmak için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güçleriyle işbirliği yaptıklarını hatırlattı. Haydar el-İbadi, "Daha önce Iraklı güçlerle Kürt güçler arasında çatışma varken bugün Peşmerge ile yan yana mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki tartışmalı bölgeleri, üzerinde anlaşmanın sağlandığı bölgelere dönüştürmek istediklerini söyleyen İbadi, "Musul, tüm Iraklıların çabasıyla yakında kurtarılacak. Operasyonlar sona erdiğinde Musul halkı Musul'u, Süleymaniye halkı Süleymaniye'yi ve Basra halkı da Basra'yı yönetecek. Federal yönetimler, vilayetlerde hakimiyet sürmemeli" diyerek birlik vurgusu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # haydar el-ibadi