İşte Halep'teki yalan ve gerçek görüntüler

Suriye ordusunun Halep zaferi Batılı istihbarat servislerini harekete geçirdi. Birbiriyle hiç alakası olmayan olaylarda çekilen fotoğraflar ve hatta müzik kliplerinden alınan görüntüler "Ordu sivilleri katlediyor" yalanıyla servis edildi. Ancak gerçekler çok geçmeden ortaya çıktı.

İlk bakışta sanki dumanların yükseldiği bölgeye yoğun bir bombardıman yapılmış gibi. Bir de "sivillere ağır bombardıman" başlığıyla bu haber verilirse inanmamak neredeyse imkansız.

Şimdi de kameralar o dumanların yükseldiği noktada... Görüntüde bir makina var. Yoğun bir duman çıkarıyor. Suriye'deki teröristler "Halep'te siviller katlediliyor" başlığını işte böyle attırıyor.

Teröristler bu makinayla duman yayarak sivil yerleşim yerleri ve hastaneler bombalanıyor propagandası yapıyor.

Bu fotoğraf da "Halep'te ailesi katledilen bir kız" başlığıyla servis edildi. Sadece bu haliyle bile gerçek gibi... Ancak bir de bu görüntüleri izleyin.

Oysa o fotoğraf işte bu videodan alındı. Şarkıcının adı Hiba Tawaji. 2014 yılında çektiği klipte böyle bir görüntü kullanılmış.

Bu fotoğraf da "Halep'te bombardımandan kaçan siviller" başlığıyla verildi. Oysa fotoğraf 2014 yılında Suriye'nın başkenti Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'nda çekildi. IŞİD o kampa saldırmıştı.

Ve sırada Oscar ödülüne aday bir görüntü var. Batı yanlısı medyanın yere göğe sığdıramadığı Beyaz Miğferler... Sözde bombadırman altındaki sivilleri kurtaran Beyaz Miğferler o görüntüleri işte böyle hazırlıyor.

Beyaz Miğferler adlı örgür eski İngiliz Ordu görevlileri tarafından kuruldu. Bu yardımseverler Amerika ile İngiltere tarafından fonlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# suriye halep