Onur nişanı'nı reddetti

Fransız ekonomist Thomas Piketty, Fransız hükümetinin Onur Nişanı ödülünü reddetti. Kimin onurlu olduğunu belirlemek hükümetin görevi olmadığını beliten Piketty, "Fransa ve Avrupa'daki ekonomik büyümeyi canlandırmaya odaklansalar daha iyi ederler" dedi.

Onur nişanı'nı reddetti

Ünlü Fransız ekonomist Thomas Piketty, Legion D'Honneur yani Onur Nişanı'nı reddetti.

Gelir dağılımı ve sosyal refah alanında çalışmalar yürüten Piketty, daha önce Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da mensubu olduğu Sosyalist Parti'ye yakın bir isimdi. Ancak Piketty, Hollande'ın ekonomi politikalarını eleştirerek partiyle arasına mesafe koymuştu.

2014'te yayımlanan "21. Yüzyılda Sermaye" adlı kitabı Piketty'ye uluslararası şöhret kazandırdı. Eserinde, gelir adaletsizliğinin rastlantı olmadığını ve kapitalizmin bir sonucu olduğunu ve adaletsizliğin de ancak devlet müdahalesiyle gerçekleşebileceğini savundu.

Piketty, bu yıl Ekonomi dalında Nobel Ödülü’nü alan Jean Tirole ile birlikte Onur Nişanı'na layık görülmüştü. Ancak, Fransız ekonomist madalyayı reddetti.

Piketty, "Kimin onurlu olduğunu belirlemenin hükümetin görevi olmadığını düşündüğü için ödülü redettiğini" söyledi ve "Fransa ve Avrupa'daki ekonomik büyümeyi canlandırmaya odaklansalar daha iyi ederler" dedi

ulusalkanal.com.tr