Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu ve Babacan ile yüzde 99 anlaştığı program

Vatan Partisi MYK Üyesi Osman Erbil Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu ve Babacan ile yüzde 99 anlaştığı program

Siyasetteki ittifak tartışmalarını değerlendiren Erbil, "Şu an hali hazırda Türkiye’de Cumhur ve Millet ittifakları devam ediyor. Burada önemli olan bu ittifakların içerisinde hangi programları savunan partilerin yer aldığıdır. Millet İttifakı içerisinde PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin var olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in memleket masası önerisinden önce Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a bir çağrısı oldu. Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a seve seve kiralık vekil verebileceğini belirtti. Bu partilerle yüzde doksan dokuz aynı düşündüklerini de daha önce belirtmişti. Peki Kılıçdaroğlu’nun bu sevgisi nereden geliyor? Davutoğlu ve Babacan diyorlar ki biz AK Parti’nin kuruluş ilkelerini savunuyoruz. Yani Ak Parti’nin 2014 öncesindeki Amerikancı siyasetlerini savunuyorlar. CHP’ye soruyorum Hani siz AK Parti'nin politikalarına karşıydınız? Burada bir ikiyüzlülük vardır. Demek ki siz Türk milletine ve kendi tabanınıza yalan söylemişsiniz. Babacan ve Davutoğlu’nun neo-liberal ekonomi politikalarını savunuyorlar. PKK açılımında da Davutoğlu ve Babacan ile aynı noktaları savunuyorlar. Sivil Anayasacılık adı altında Türk milleti kavramının anayasadan çıkartılmasında da yüzde yüz aynı fikirde olduklarını biliyoruz. Dış politikada S-400 meselesine Davutoğlu da karşı Kılıçdaroğlu da karşı. Diyorlar ki Türkiye’nin savunma alanında ABD’ye bağımlılığı devam etsin. Toplam olarak baktığımızda Amerikancı siyasetlerde birleştiklerini görüyoruz. Ancak Amerikancıların ve Amerikancı programların Türk siyasetindeki devri kapanmıştır. O programa asla geri dönüş olmayacaktır. Meral Akşener’in memleket masası çağrısına Davutoğlu ve Babacan’ı da dahil etmesi o masanın kurulmadan yıkıldığını gösteriyor. Biz bu masanın Atlantik Masası olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz’da Fethullahçı darbe girişiminin bastırılmasıyla bu masada yıkılmıştır" açıklamasında bulundu.

Erbil, "HDP bu ittifakın tam merkezindedir. HDP’siz biz Amerikancı ittifaktan bahsedemeyiz. Burada iki noktayı bir birinden ayırmak gerekiyor. Meral Hanım’ın HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olarak görmesi olumludur. Ancak bu söylemin gereğini yapması gereklidir. HDP eğer PKK’nın siyasi uzantısı ise Vatan Partisi gibi HDP’nin kapatılmasını talep etmelidirler" diyerek HDP’nin adı geçen ittifaktaki konumuna ilişkin değerlendirme yaptı.

Son olarak Vatan Partisi’nin ittifak önerisine de değinen Erbil, "Yeni Çağ gazetesi yazarı Orhan Uğurluoğlu Vatan Partisi’nin MHP’nin içinde omadığı bir ittifak önerdiğini yazdı. Cumhurbaşkanı 11 Mayıs’da yaptığı açıklamada Türkiye’nin önünde ciddi tehditlerin olduğunu ve bu tehditlere karşı koymak için Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu ifade bizim önerdiğimiz Üreticilerin Milli Hükümeti önerisiyle örtüşmektedir. Burada biz de Cumhur İttifakı'nın genişletilmesi önerisini destekliyoruz. Bu ittifakın içinde pek tabi MHP’de vardır. Biz Cumhur İttifakı içindeki partilerinde içinde yer aldığı bir Üreticilerin Milli Hükümeti’ni öneriyoruz. Hükümet kurma düzeyinde ele alınması gereken bir öneri olduğu için burada sorumluluk Cumhurbaşkanı'na aittir. AK Parti’nin de MHP’nin de diğer siyasi partilerin de içinde yer alacağı vatan ve üretim programında birleşerek Türkiye’nin yeniden üreterek ayağa kalkması için gelin bu hükümeti kuralım diyoruz. HDP’nin, PKK’nın bölücülüğün olmadığı bir milli hükümet şartları oluşmuştur." dedi.

ulusal.com.tr

# chp # ak parti # hdp # ulusal kanal # osman erbil