Türk Metal ile MESS anlaştı

Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu sözleşme pazarlığında anlaşmaya varıldı. Anlaşmayı duyuran sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ücretlere sosyal haklar hariç yüzde 24,63 zam yapıldığını söyledi.

Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayicileri Sendikası arasındaki toplantıdan anlaşma kararı çıktı.

İşçi ve İşveren sendikası yöneticileri toplu sözleşme için son kez biraraya geldi. 12 saat süren görüşmede uzlaşmaya varıldı.

Patron Sendikası ile varılan anlaşmanın ayrıntılarını Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak açıkladı. 2 yıllık toplu sözleşme imzalandığını belirten Kavlak, ücretlere sosyal haklar hariç yüzde 24,63 oranında zam yapılıdğını söyledi.

Anlaşmada 31 Ağustos 2017'deki saatlik ücretlerin 1 Eylül 2017'den itibaren geçerli olmak üzere 9 liraya çekileceği belirtildi. İşçilerin kıdem zammı her yıl için 30 lira olması kararlaştırıldı. Ayrıca, işçilerin sosyal haklarına aylık 50 lira 91 kuruş oranında zam yapıldı.

Manisa'da ise Türk Metal Sendikası üyesi bin işçinin toplu sözleşme mücadelesi sürüyor.

Amerikalı Whirlpool şirketi, Metal Sanayicileri Senikası üyesi olmadığı için Türk Metal Sendikası ile yapılan anlaşma bu şirketi kapsamıyor. Günde 1 saat iş bırakma eylemi yapan Virpul çalışanları mücadelede kararlı.

Metal sektöründe üç işçi sendikasının toplam 179 firmada aldığı ve 130 bin işçiyi ilgilendiren grev kararı ile işveren sendikasının lokavt kararı Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süre ile ertelenmişti.

Metal Sanayicileri Sendikası geçen hafta işçi sendikalarını tekrar görüşmeye çağırarak daha önce yaptığı yüzde 6,4'lük zam teklifini yükseltmişti.

ulusal.com.tr

# mess # Türk Metal