ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı: PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz

Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan "Fırat'ın Batısı" konusunda ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken, Türkiye ile ortak hedefin IŞİD'in kontrolündeki Membiç - Mare hattını kapatmak olduğunu söyledi. Blinken terör örgütü PYD/YPG'yi desteklemeye devam edeceklerini de belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı: PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz

Telekonferans yöntemiyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken'den çeşitli ülkelerden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırındaki 98 kilometrelik alanın IŞİD’den temizlenmesi için yapılan planların sorulduğu Blinken, “Türkiye ile ortak hedefin, bu hattı kapatmak için birlikte çalışmak." olduğunu söyledi.

IŞİD'in Mumbuç'tan yabancı savaşçı geçişini sağladığını ifade eden Blinken, Mumbuç’a yönelik operasyonla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Türkiye'nin ÖSO'ya destek verilmesini istediği ABD'nin ise terör örgütü PYD kontrolündeki Suriye Demokratik Güçlerini destekleği hatırlatılan Blinken, "Bu konuda bir uzlaşı var mı?” sorusuna "Kaydedilen en büyük başarı, sınırın Fırat Nehri’ne kadar olan yüzde 90’lık bölümünü IŞİD'in elinden almak oldu. Yerel güçleri destekleyeceğiz." yanıtını verdi.

Terör örgütü pkk'nın Suriye kolu PYD/YPG, ABD’nin hava bombardımanı desteğiyle sınırın doğusundan Fırat Nehri’ne kadar olan bölgenin kontrolünü IŞİD’den almıştı.

ABD'nin, Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Fırat'ın batısında, sınırın 30 kilometre güneyinde bulunan IŞİD kontrolündeki Mumbuç'e operasyon yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # ışid # pyd # mare