Suriye Ordusu Rakka'ya yöneldi, ABD Tabka'ya asker indirdi

Halep'i IŞİD'ten alan Suriye ordusu rotayı Rakka'ya çevirdi. Ordu birlikleri Rakka için stratejik kent olan Tabka'ya yaklaşırken Amerika, terör örgütü PYD'yi havadan bu kente indirdi. Şam ve Hama'da da peş peşe terör saldırıları yaşanında Suriye ordusu kuvvetlerinin bir kısmını Hama'ya nakletti. Böylece Suriye ordusunun Rakka güzergahı kesilmiş oldu. İşte savaş sahasında Suriye ve Amerika'nın karşılıklı hamleleri...

Suriye Ordusu Rakka'ya yöneldi, ABD Tabka'ya asker indirdi

Halep'in doğusunu IŞİD'ten temizleyen Suriye ordusu Rusya'nın da hava desteğiyle yönünü Rakka'ya çevirdi. Fırat nehri sınırına kadar hızla ilerleyen Suriye ordusu Rakka operasyonu için stratejik önemde bulundan Tabka kentine yaklaştı.

Suriye ordusunun Rakka'ya yöneldiği sırada büyük terör örgütleri başkent Şam'da saldırıya geçti. Teröristler, hem Şam'ın dış mahallerine hem de Hama kuzeyinden Suriye ordusu mevkilerine saldırılara başladı. Suriye ordusu aynı zamanda Halep doğusundan Rakka'ya ulaşmaya çalışan kuvvetlerinin bir kısmını Hama'daki saldırıyı püskürmesi için bu kentte nakletti.

Suriye ordusunun Rakka'ya ulaşmasını engellemeye çalışan Amerika da karşı bir hamle yaptı. Amerikan askerleri ve terör örgütü PYD militanları paraşütle Rakka açısından stratejik kent olan Tabka'ya indirildi.

Amerika'nın bu hamlesiyle Suriye ordusu ve Rusya'nın Rakka yolu kapatıldı. Tabka'ya YPG'nin Amerikan askeri ile intikal etmesiyle Suriye ordusunun bu güzergahtan Rakka'ya ulaşma olasılığı engellenmiş oldu.

Tabka kenti Rakka operasyonu için stratejik önemde bir bölge. Suriye'nin en büyük barajının olduğu Tabka tarımsal sulama açısından da önemli. Askeri bakımdan ise Rakka'dan önceki son durak sayılıyor.

Rakka batısında yer alan Tabka'da ayrıca bir hava üssü bulunuyor. Üs 2014 yılından bu yana IŞİD'in kontrolünde.

Tabka'nın bir diğer özelliği Fırat nehrinin batısında yer alıyor oluşu. Amerika böylece Türkiye'nin YPG'yle ilgili çizdiği Fırat'ın Batısı çizgisini bir kez daha ihlal etmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # YPG # rakka # şam # suriye ordusu # tabka