Türkiye'nin AB'ye bakışı

Türk halkının üçte ikisi Avrupa Birliği üyeliğine inanmıyor. Tavak ve Görev Vakfı, Türkiye genelinde "Türk halkının AB'ye bakışı" konulu bir araştırma yaptı. Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından biri halkın yüzde 67,2 sinin Almanya ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesini istemesi oldu.

Son dönemde Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşadığı gerginlik araştırmalara yansıdı.

Türk halkının üçte ikisi Avrupa Birliği üyeliğine sıcak bakmıyor. Hatta AB'ye destek konusunda ciddi bir gerileme var. Son 6 yılda AB'ye üyeliğini savunanların sayısı %16 oranında azaldı.

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırma Vakfı ve Görev Vakfı "Türk Halkının AB'ye Bakışı" araştırmasının 7. sini yaptı. Türkiye genelindeki araştırmanın sonucu kamuyoyuna açıklandı.

Araştıramada en çok dikkat çeken sonuç, Avrupa Birliği üyeliğine destek konusunda. Türk Halkının yüzde 48,2'si, AB'ye tam üyeliğin gerçekleşmeyeceğini düşünüyor. Buna karşın %30,2'si Türkiye'nin tam üye olacağına inanıyor.

Araştırmada elde edilen bir diğer önemli sonuç da Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkileri konusunda. Yüzde 67'2'lik kısım, iki ülkenin bozulan ilişkilerinin yeniden düzeltilmesini istiyor.

ulusal.com.tr