TSK'dan yurtiçi olaylara dair bilgilendirme

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 13 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurtiçi olaylara dair bilgilendirmede bulundu.

TSK'dan yurtiçi olaylara dair bilgilendirme

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 13 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurtiçi olaylara dair bilgilendirmede bulundu.

TSK'nın açıklamasına göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda, bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, dört RPG-7 roketatar mühimmatı, sekiz kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 238 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir av tüfeği, 45 av tüfeği fişeği, 2.572 kg kubar esrar, 832 kg toz esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, mutfak tüpüne tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, 350 kg gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 50 fişeği, amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış iki el yapımı patlayıcı, iki telsiz ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

MardinMazıdağı'nda güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınakta, 150 kg amonyum nitrat, 250 g C-4 patlayıcı, bir el yapımı patlayıcı devresi, iki mutfak tüpü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen sığınak içerisinde, 150 kg gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de devam eden operasyonda icra edilen arazi aramasında, bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # diyarbakır # bingöl # mardin # Hakkari # bitlis # lice # Yüksekova # genç # hizan # mazıdağı # yurtiçi # bilgilendirme # kiğı