İngiltere’yi karıştıran iddia

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in uzun süredir ülkenin AB’den ayılma planlarına destek verdiği ve bu tavrını bakanlar kuruluna da açıkladığı öne sürüldü.

İngiltere’yi karıştıran iddia

İngiliz Sun gazetesinin adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Kraliçe 2011 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve bakanlarla Windsor Kalesi’nde öğle yemeğinde buluştu.Daha önce AB’nin bölünmesine karşı çıkan Kraliçe’nin burada yaptığı konuşmada, Brexit’i (İngiltere’nin AB’den ayrılma planı) desteklediğini söylemesi bakanları ve AB yanlısı Clegg’i şoke etti.

'AB YANLIŞ YOLDA'

AB’nin yanlış yolda olduğunu belirten 2. Elizabeth’in, AB karşıtı görüşlerini ayrıntılı şekilde bakanlarla paylaştığı belirtildi. Kraliçe’nin ve Kraliyet ailesinin diğer üyelerinin de AB ile ilgili olumsuz görüşlerini Buckingham Sarayı’nda düzenlenen çeşitli toplantılarda bakanlara aktardığı kaydedildi.

Sun’ın manşetten verdiği habere göre, bir etkinlikte AB’ye dair görüşlerini soran bir milletvekiline yanıt veren Kraliçe, sinirli bir şekilde “Avrupa’yı anlamıyorum” dedi.

Sun, 23 Haziran’da İngiltere’nin AB’den ayrılmasına dair düzenlenecek referandumda, siyasi konularda açıklamalarda bulunmaktan kaçınan Kraliçe’nin ayrılma yönünde bakanlar üzerinde etkide bulunabileceğini yazdı. /sputnik

# ingiltere # İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth