AKP'ye Kosova'dan şok

AKP hükümeti Kosova'dan gelen haberle şok yaşadı. Kısa adı TİKA olan Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı'nın desteklediği kuruluşların IŞİD ve El Nusra'ya destek iddiasıyla kapatıldığı belirtildi. İddiaya göre, buralarda görev yapan 30 imam da tutuklandı.

AKP'ye Kosova'dan şok

TİKA'nın Kosava'da desteklediği kuruluşların cihatçılara karşı yapılan operasyonla kapatıldığı iddia edildi.

"Dış ülkelerde tarihî eserlerin onarım projeleri"yla bilinen Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı'nın, Kosava'da tutuklanan IŞİD ve El-Nusra bağlantılı kişilerle ilişkili olduğu ileri sürüldü. Taraf'ın haberine göre, söz konusu örgütlere bağlı 16 vakıf ve dernek kapatıldı. 30 imam da tutuklandı.

İddiaya göre kapatılan kuruluşların çoğu TİKA ve Yunus Emre Vakfı’nın desteğini alıyordu. Bunlardan birisi de Ahmet Davutoğlu’nun da sık sık ziyaret ettiği Association for Culture, Education and School isimli kuruluş.

IŞİD’e destek verdiği için gözaltına alınan imamlar aynı zamanda AKEA’nın “gönüllü üyeleri”. AKEA’nın kurucusu Husamedin Abazi de sık sık İstanbul’a gelen ve AKP’ye yakın kurumlarca ağırlanan bir kişi.

Bir başka iddiaya göre de, TİKA'nın onardığı Priştine Fatih Sultan Mehmet Camisi imamı Şefçet Kraniçi'nin de bu operasyonla tutuklanması.

Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne, TİKA'nın internet sitesinde "Cami restorasyon projeleri bölümünde yer veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Kosova # tika