İzmir'de tekne battı: 4 ölü, 1 kişi aranıyor

İzmir Foça'da yaşanan ve 4 kişinin öldüğü tekne faciasının ayrıntıları netleşmeye başladı. Tekne sahibinin 4 kişilik tekneye 9 kişi alarak faciaya davetiye çıkardığı iddia edildi.

İzmir'de tekne battı: 4 ölü, 1 kişi aranıyor

Adem D.'ye ait olan "EGEM" adlı tekne Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Ancak 10 kişiyi taşıyan tekne Hayırsız Ada açıklarında alabora olarak battı. Olayda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

Tekneden atlayarak suyun üzerinde kalan 4 kişinin yardımına diğer teknelerde bulunanlar yetişti. Atatürk Adası'na çıkarılan kazazedelere sağlık ekibi müdahale etti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'sinin sağlık durumları ciddiyetini koruyor. Kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy'un bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan çalışma başlattı. Havanın kararmasıyla ara verilen arama çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Olayın ardından yüzerek karaya çıkan ve kayıplara karışan tekne sahibi Adem D. her yerde aranıyor. Olayla ilgili olarak Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

ulusal.com.tr

# izmir # tekne # foça