Erdoğan, Barzani ile görüştü

Başbakan Tayyip Erdoğan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde görüştü. Görüşmede ekonomi ve enerji konularının yanı sıra, Irak Merkezi Hükümeti Nuri El Maliki'nin Türkiye'ye daveti ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de konuşuldu. Görüşmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Erdoğan, Barzani ile görüştü

Başbakan Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı NeçirvanBarzani'yle görüştü.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmede, Erdoğan'ın Irak merkezi hükümeti başbakanı Nuri el Maliki'yi Türkiye'ye daveti, Irak merkezi hükümetiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında da enerji politikalarından kaynaklanan sıkıntılar konuşuldu.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de görüşmenin öncelikli gündem maddesiydi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizai de Barzani Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Dizai, "Yakın bir zamanda petrol hattı faaliyete geçecek. Bölgenin petrol zenginliğini Türkiye üzerinden ihraç etmek istiyoruz. İki taraf da bu konuda zaten bir anlaşma içinde" dedi.

Erdoğan ve Barzani görüşmesine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # pkk # erdoğan # barzani # Maliki # hakan fidan # pyd # neçirvan