Deniz Çağlayan yazdı: Fenerbahçe, seriye Avrupa'da da devam ediyor

Deniz Çağlayan yazdı: Fenerbahçe, seriye Avrupa'da da devam ediyor

UEFA Avrupa Ligi grup mücadelelerindeki ilk maçında Zhorya'yla deplasmanda 1-1 berabere kalan sari lacivertli temsilcimiz, dün akşam Kadıköy’de Feyenoord'u ağırladı.

Maçın ilk dakikasından itibaren taraftar desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, yoğun baskıyla birlikte rakip sahaya konuşlandı. Fenerbahçe yavaş yavaş oyun planını bulmuş gibi gözüküyor. Sezon başındaki o dağınık görüntü geride kalmış gibi artık. İleri üçlünün dizilişi Emenike, Lens ve Sow’un sürekli yer değiştirmeleri, takımın baskıya rakip stoperlerin üstünde başlayışı Ersun Yanal futbolunu hatırlattı. Ayrıca taraftarın yoğun eleştirilerine maruz kalan Ozan Tufan ve Josep De Souza sahadaki dinamizmleriyle gerçekten fark yaratmaya başladılar. Özellikle De Souza'nın son haftalarda ceza sahasına girişleri Fenerbahçe’nin de daha fazla pozisyona girmesini sağladı. Ancak şunu söylemeliyiz ki Fenerbahçe’nin kanatları tam anlamıyla bal yapmayan arı misali… Volkan Şen ve Lens gerçekten rakibi darmaduman edip ceza sahasına kadar inanılmaz şekilde geliyorlar ancak son vuruşları da bir o kadar kötü. Bence Advocaat, bu iki futbolcuyu son vuruş çalıştırmalı özel olarak. Öte yandan Hasan Ali ve Wiel iyi oynasalar da Fenerbahçe taraftarının gözleri Caner ve Gökhan’ı aramakta. Oyuna sonradan giren Van Persie yine hazır değildi. Ve formayı Emenike ve Sow dan kapması zor gibi . Geçmişte sahada formasını atan Emenike taraftarlarla arasını düzeltme yolunda. Son haftalarda attığı goller, yaptığı asistler ve istekli futbolu ile taraftar Emenike’yi unutmasa da affedecek gibi görünüyor. Savunmada Skrtel ve Simon Kjaer ikilisi savunmada iyi bir fotoğraf verdi. İkilinin orta alana yakın oynamaları takımını ileride tutmak için faydalı oldu. Hocanın yaptı değişiklerde yerindeydi. Yorulan Hasan Ali’yi oyundan alıp taze kan olarak İsmail’i sürdü sahaya. Van Persie’ye şans vermek istiyor hoca ancak Persie bunları iyi değerlendiremiyor. Alper ise Lens in geçirdiği sakatlık ile oyuna girdi. Son beş 10 dakikada olsa saha da etkili bir Alper vardı.

MAÇIN ÖZETİ

Maça çok etkili başlayan Fenerbahçe, gecenin yıldızlarından Emenike 18. dakikada sağ çaprazdan güzel bir vuruşla takımına galibiyeti sağlayan golü attı. Maç boyunca yoğun presle oynayan sarı lacivertli ekip, ikinci yarıda ikinci gol için fırsatlar yakalasa da değerlendiremedi. Mücadelenin en kritik anlarından olan 77. dakikada Lens, topu kendi ceza yayından alıp karşı kaleye sürdü ancak top direğin dibinden dışarı çıktı. Dakika 71’de savunmanın ve Volkan’ın bir anlık dikkatsizliği Feyenoord’a aradığı gölü bulması için bir fırsattı. Ancak Martin Skrtel’in kritik müdahelesi ile top ağlarla buluşmaktan son anda kurtuldu.

Feyenoord’un 79. ve 80. dakikalarda Fenerbahçe kalesindeki iki gol girişimi de başarısız oldu. Son 10 dakika rakip sahaya uzun toplarla oynayan Hollandalı ekip, istediği futbolu sahaya yansıtamadı.

Süper Toto Süper Lige puan kayıpları ile başlayan, Şampiyonlar Ligi’nde başarısız olan Fenerbahçe ise UEFA’da bu gidişatı bozmak istiyor gibi görünüyor.

Şükrü Saraçoğlu eski günlerini özlüyor...

Sezon başından beri Sarı Lacivertli ekipten beklediği futbolu göremeyen taraftarın dün akşam yüzü güldü. Ancak tribünler yine önceki sezonlara göre oldukça boştu. Sezon başından bu yana en dolu maçda buydu. Umarız o özlenen, kadın ve çocuklara açılan maçlarda dahi stadı dolduran Fenerbahçe taraftarı takımın güzel oyunuyla birlikte Şükrü Saraçoğlu’na geri dönecektir Çünkü bu takımın taraftarından beslenen bir takım. Avrupa’da, Türkiye’de de iyi bir yere gelmesi taraftarın desteği olmadan olamaz.

Dirk Kuyt, eski takımını ve taraftarını özlemiş. Maç öncesi ve maç bitiminde Hollandalı futbolcu tribünleri tek tek alkışlayarak selamladı. Maç sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuyt, golün kendi hatası olduğunu kabul etti. Sarı Lacivertlilerin eski yıldızı Fenerbahçe’nin güzel futbol oynadığını ve maçı hak ettiğini söyledi.

TAKIMLARIN İLK 11'LERİ

Deniz ÇAĞLAYAN

ulusalkanal.com.tr

# fenerbahçe # ulusal kanal # Feyenoord # Deniz çağlayan