TBMM'de bu hafta

Erken seçimler öncesi son çalışmalarını yapan TBMM, yeni haftada Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarılarını görüşmek üzere toplanacak. AKP gurubu ise 2 Mayıs Çarşamba günü toplanarak, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı gösterecek.

TBMM'de bu hafta

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beklenmedik çıkışı ile ülke gündemine gelen erken seçim kararı, meclis çalışmalarını da etkiledi. TBMMGenel Kurulu, baskın seçim öncesi son çalışmalaırnı yapıyor.

Genel Kurul, Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs salı günü toplanmayacak.

Çalışmalarına 2 Mayıs çarşamba günü devam edecek olan Genel Kurul'da, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan kanun tasarısı görüşülecek.

Akademisyenler ve öğrencilerin tepki gösterdiği tasarı, aralarında İstanbul Üniversitesi'nin de bulunduğu 16 devlet üniversitesini yakından ilgilendiriyor.

KİT Komisyonu da denetimlerine devam edecek. Komisyon, çarşamba günü, Elektrik Üretim A.Ş., Soma Elektrik Üretim A.Ş. ve Türkiye Elektromekanik Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüklerinin hesaplarını inceleyecek.

Gözler ise 2 Mayıs çarşamba günü toplanacak AKP gurubunda olacak. Toplantıda, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için gurup kararı alınacak.

Erdoğan'ın 4 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

# AKP # tbmm # hafta # genel kurul # Mayıs # grup