Gara ve Hakurk'a hava harekatı

Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi. Operasyonda 7 terörist öldürüldü. Yurt içinde de operasyonlar sürüyor. Van'da MİT bilgi verdi, Jandarma'dan PKK'ya ağır darbe indirdi. Bölgede araziye gömülü çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Terörle mücadelede haftalık bilanço açıklandı. İç güvenlik operasyonlarında 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Jetler yine Irak'ın kuzeyi için havalandı. Terör yuvaları vuruldu...

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Gara ve Hakurk bölgelerine 16 Aralık'ta hava harekatları yapıldı.

Irak'ın kuzeyindeki bölgelere yönelik hava harekatlarında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu oğrenildi.

Yurt içinde de teröre geçit verilmiyor. Açıklama Valilikten yapıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı Van Bölge Daire Başkanlığınca, PKK'nın araziye gömülü silah ve mühimmatları tespit edildi. Ardında tüm bilgiler Jandarma'ya aktarıldı. Operasyona da "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Çelik" adı verildi. Ve düğmeye basıldı...

Güvenlik güçleri; araziye gömülü, çok sayıda silah ele geçirdi. Mühimmatlar da silahlarla birlikte gömülüydü. Çalışmalara özel eğitimli köpekler de katıldı.

Bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerinin kararlılıkla devam ediyor.

Haftalık bilanço da belli oldu. İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerince 10-17 Aralık'ta 2 bin 404 operasyon düzenlendiğini duyurdu.

İç güvenlik operasyonlarında, mavi kategoride aranan terörist Ayşenur İnci'nin de aralarında bulunduğu biri sözde üst düzey yönetici 23 terörist etkisiz hale getirildi.

12 ilde yapılan operasyonlarda 42 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi, 13 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Ayrıca 482 kilogram patlayıcı ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ulusal.com.tr

# tsk # hakurk # gara