Survivor Derya Can Göçen kimdir? Derya Can Göçen'in serbest dalışta kaç rekoru var?

Survivor'ın yeni kadrosunda adı geçen Derya Can Göçen kimdir? Survivor Derya Can ne iş yapıyor? Derya Can Göçen, başarılı spor kariyeri ile diğer yarışmacıların en güçlü rakibi olmaya hazırlanıyor.

Survivor Derya Can Göçen kimdir? Derya Can Göçen'in serbest dalışta kaç rekoru var?

Ekranların sevilen yarışması Survivor yeni sezonunda yarışacak güçlü isimleri açıkladı. Ünlü yüzücü Derya Can Göçen Survivor'ın Ünlüler Takımı'nda yarışacak. Birçok madalyası olan Derya Can kimdir?

Acun Ilıcalı'nın çok tutulan ve senelerdir devam eden Survivor yarışması bu sene yepyeni bir kadroyla izleyici karşısına çıkacak. Birçok sporcunun katıldığı yarışmada birbirinden iddialı isimler fiziksel ve psikolojik savaş verecek.

Yarışmanın iddialı isimlerinden; Derya Can Göçen 12 Ekim 1979 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi. 8 yaşında atletizme başladı. Lise yıllarında tekvando ile ilgilenmeye başladı ve 2000 yılında olimpiyat kadrosuna girdi. Sudan korktuğu için 15 yaşında tüplü dalışa başladı. 2002 yılında serbest dalışa başladı.

Üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde aldı. Eğitiminden sonra öğretmenlik mesleğini yapmaya başlayan Göçen'in Serbest dalışta 5 dünya rekoru kırdı ve 40'ı aşkın Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Birçok madalya kazanan Göçen kendi dalında milli takıma en çok seçilmiş ve uluslararası alanda madalya kazanan ilk kadın sporcudur.

Bir oğlu ve bir kızı vardır.

ulusal.com.tr

# serbest dalış