Mısır'da camide terör saldırısı: Ölü sayısı 235'e çıktı

Mısır'ın Ariş kentinde camide bomba patladı. Terör saldırısında 235 kişi hayatını kaybetti. Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti

Mısır'da camide terör saldırısı: Ölü sayısı 235'e çıktı

Mısır'ın Ariş kentinde bir camide meydana gelen patlamada 235 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırganlar Gazze sınırına yakın Ariş kentindeki El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı.

Görgü tanıkları, önce bombalı saldırı düzenlendiğini daha sonra ise teröristlerin makineli tüfeklerle ateş açtığını belirtti.

Mısır Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi.

Mısır resmi haber ajansı MENA, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenlediğini kaydetti.

YAS İLAN EDİLDİ

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırı sonrası başsağlığı mesajı yayınladı

Çavuşoğlu mesajında, "Mısır’ın Sinai bölgesindeki bir camide meydana gelen ve birçok masumun canına mal olan bombalı terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

DIŞİŞLERİ SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısını kınadı.

Bakanlık açıklamasında, "Bugün (24 Kasım) Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yolaçan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

# patlama # mısır # cami # Aris