Zafer Çağlayan aday olacak mı?

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle gündeme gelen ve Yüce Divana'a gitmekten son anda kurtulan Zafer Çağlayan 7 Haziran seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan kararını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Zafer Çağlayan aday olacak mı?

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 7 Haziran 2015 seçiminde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle Yüce Divan'a gitmesi gündeme gelen Çağlayan, adaylığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında 2007'den bu yana çeşitli bakanlık görevlerinde bulunduğunu ifade eden Çağlayan, 17 Aralık sürecinde bazı Bakanlarla birlikte hedef alındığını savundu. Çağlayan, bu nedenle yaşadığı sağlık sorunları olduğunu ifade etti.

Bazı basın organlarında "yeniden aday olacağı" yönünde haberler yayınlandığını hatırlatan Çağlayan, "siyaseti bırakacağımı 8 Aralık 2013'te açıklamıştım. Kararım hala aynı istikamette" dedi.

Çağlayan, "Bu kararım, 8 Aralık 2013 günü ne ise bugün de aynı istikamettedir. Ülkeme, milletime ve partime hizmetin bakanlık ve milletvekili kimliği dışında da sürdürülebileceği kanısındayım. Bu çerçevede 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # zafer çağlayan