Mehmetçik'in dikkati faciayı önledi: 97 göçmen kurtarıldı

Mehmetçik'in dikkati Doğu Akdeniz’de faciayı önledi. Libya açıklarında batmak üzere olan şişme bottaki 97 göçmen, bölgede görev yapan TCG Gaziantep fırkateyninin girişimi ve Libya Sahil Güvenliğinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Mehmetçik'in dikkati faciayı önledi: 97 göçmen kurtarıldı

Vatan nöbetindeki Mehmetçik, tüm insanlığa yardım elini uzatıyor. Mehmetçiğin dikkati Doğu Akdeniz’de faciayı önledi.

Libya açıklarında görevli TCG Gaziantep fırkateyni, 13 Mayıs'ta Khoms Limanı'nın 28 mil açığında, içinde göçmenlerin bulunduğu lastik bir bot tespit etti.

Botun bir bölümünün söndüğü ve göçmenlerin büyük tehlikede olduğu fark edildi. Bunun üzerine bölgede görevli TCG Göksu fırkateynindeki helikopter hemen havalandı.

Durum Libya Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi. Askeri helikopter ve TCG Gaziantep fırkateyni, lastik botu yakından takip ederek emniyete aldı.

Libya Sahil Güvenlik unsurlarının bölgeye gitmesinin ardından 97 göçmen, bulundukları bottan alındı. Hemen ardından botun batması, olası bir facianın önüne geçildiğinin en büyük göstergesi olarak nitelendirildi.

Güvenlik kaynakları, Libya açıklarında görevli fırkateynin bu hafta içinde yardım çağrısında bulunan 123 göçmenlerin kurtarılmasında da önemli rol oynadığı belirtildi.

# mehmetçik # libya # göçmen # doğu akdeniz # Deniz # helikopter # facia # TCG Gaziantep # TCG GÖKSU # göçmenler # bot # göçmen botu