Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Karabağ Azerbaycandır''

Azerbaycan, Karabağ’da Ermenistan işgalini sonlandırmak için başlattığı harekatın üzerinden bir yıl geçti. 44 gün süren çetin mücadele, zaferle taçlandı; Ermenistan’ın Karabağ işgaline nokta konuldu. Harekatın 1. Yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi; vatandaşlar şehitliklere akın etti.

30 yıla yakın süren işgal, yüzlerce şehit, evinden yurdundan edilen yaklaşık 1 milyon insan...

Azerbaycan'ın yaklaşık 30 yıl Ermeni işgali altında kalan topraklarını kurtarmak için başlattığı Dağlık Karabağ Harekatı, 1 yıl önce 27 Eylül'de başladı. 44 günde gelen büyük bir zaferle Ermenistan’ın işgal altındaki Karabağ toprakları kurtarıldı.

2’inci Karabağ Savaşının 1. Yıldönümünde, vatan için canlarını veren şehitler anıldı. Azerbaycanlı vatandaşlar, gün boyunca şehitliklere akın etti.

Saatler 12:00’yi vurduğunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan’da hayat durdu. Saygı duruşu boyunca Hazar Denizi kıyısındaki gemiler ile metro trenleri ve otobüsler korna çaldı.

Başkent Bakü’de de Şehitler anısına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev eve eşi Mihriban Aliyeva da katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nın yıldönümünde ulusa seslendi. "Tarihi görevimizi şerefle yerine getirdik. Karabağ, Azerbaycandır.” Dedi.

# Azerbaycan # Karabağ # Ermenistan # işgal # yıldonümü # zafer