Neoliberal politikalar Türkiye'de iflas etti

Neoliberal politikalar Türkiye'de iflas etti. Özelleştirme hamleleri çöktü. Atlantik cephesinden kopan Türkiye'nin değişim ihtiyacı ekonomi politikalarını da etkiliyor. Bu durum hükümetin ekonomiden sorumlu 1 numaralı ismin söylemine de yansıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Allah'tan kamu bankalarını özelleştirmedik" ifadelerini kullandı. 2019 değerlendirmesi yapan Albayrak, işsizlik konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi.

Neoliberal politikalar Türkiye'de iflas etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak. 2019 Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kamu bankaları için söyledikleri dikkat çekti.

Albayrak, ""Allah’tan Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde kamu bankalarının özelleştirmesine izin vermedi." dedi.

"ALLAHTAN ÖZELLEŞTİRMEDİK"

"Kamu bankalarının birinci fonksiyonu kâr değil. Tabii ki bu zarar etmeleri anlamına gelmiyor. Kamu bankaları bu dönemde çok takdir topluyor. Allah’tan Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde kamu bankalarının özelleştirmesine izin vermedi."

Bakan, İstanbul Dolmabahçe'de yapılan toplantıda akademisyenler ve basın mensuplarına konuştu. Albayrak, 2019'da sessiz ama devrim niteliğinde adımlar atıldığını belirtti. İşsizlik konusana değindi.

İSTİHDAM ÇALIŞMALARI

"2020 istihdamda iyileşme görüleceği bir yıl olacak. Önümüzdeki aylarda açıklayacağımız istihdam üzerine ekstra çalışmamız var."

Ekonomist Hakan Topkurulu, Berat Albayrak'ın sözlerini değerlendirdi. İşsizlik için çözümü anlattı.

Bakan Albayrak'ın gündeminde vergi düzenlemeleri de vardı.

VERGİ İNDİRİMİ MESAJI

"Vergi indirimlerinde ekonomiye toplam katkı temelinde sektörleri değerlendiriyoruz. Başka sektörlerde de indirim olabilir ancak doğru şekilde inceleyerek bakıyoruz."

ulusal.com.tr

# neoliberal