Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Ak Partili vekilin suç duyurusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ifadeye çağırdı. Başbuğ askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasını sağlayan 2009 yılında çıkarılan yasanın, FETÖ'nün talimatıyla hazırlandığını öne sürmüştü.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı.

Ak Partili 6 vekil, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eski CHP Vekili Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ismin “şüpheli” olarak ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı.

Soruşturma dosyasına göre eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir programda 2009’da çıkarılan yasayı hatırlattı. Başbuğ'a göre FETÖ'nün talimatı ile hazırlanan yasa ile, askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önü açıldı.

6 Ak Parti Vekili, Başbuğ’a “hakaret” suçlamasıyla dava açtı.

Ak Partililerin Dursun Çiçek’e olan şikâyetinin gerekçesinde de Çiçek'in FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik açıklaması gösterildi. Eski CHP Milletvekili Çiçek, 2009'da çıkarılan söz konusu yasanın çıkması için özel bir gayret sarf edildiğini öne sürmüştü. Çiçek için de “iftira” gerekçesiyle suç duyurusu yapılmıştı.

ulusal.com.tr

# fetö # ilker başbuğ # AK Partili