İçişleri Bakanlığından stadyumlar için yeni genelge

Futbol liglerinin başlamasıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu müsabakalar için aşı takvimini tamamlamış veya hastalığı geçirmiş olma şartı getirmişti. Şartları taşımayan taraftarların tribünlere girmeye çalışması üzerine İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin ek genelge yayınladı. Genelgede, aksi davranışların, kişisel ve kulüpler açısından yaptırımlara neden olacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığından stadyumlar için yeni genelge

Türkiye Futbol Federasyonu Kovid -19 önlemleri kapsamında, müsabakalara katılacak taraftarların aşı takvimini tamamlamış ve ya hastalığı geçirmiş olma şartı getirmişti.

Bazı müsabakalarda bu şartı taşımayan taraftarların stadyuma girmeye çalışmaları ve güvenlik güçleriyle ile karşı karşıya gelmeleri sebebiyle, İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin ek genelge yayınladı.

81 il valiliğine gönderilen “Stadyumlara Giriş Tedbirleri” konulu ek genelgede, Türkiye Futbol Federasyonunun daha önce yayınladığı Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat hatırlatıldı.

Genelgeye göre, stadyumda bulunacak taraftarların sağlığının korunması için, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp yönetimleri tarafından her türlü tedbir alınacak.

Bu amaçla taraftarlara ve taraftar derneklerine yönelik gerekli bilgilendirme yapılacak, aksi davranışların, kişisel ve kulüpler açısından yaptırımlara neden olacağı duyurulacak.

Konu, il/ilçe spor güvenlik toplantılarında gündeme alınarak gerekli koordinasyon sağlanacak.

Gerekli şartları taşımayan kişilerin stadyumlara girişlerini engellemek için, turnikelerde özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra kolluk personeli de görevlendirilecek.

"Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat"a aykırı fiillerde bulunan taraftar veya kulüp yönetimlerine 1593 sayılı "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu" ve 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un ilgili hükümleri uyarınca gerekli yaptırımlar uygulanacak.

# içişleri bakanlığı # TFF # Türkiye Futbol Federasyonu # stadyum # İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE