Efkan Âlâ'nın o sözlerine sert tepki

Niğde'de gerçekleşen terör saldırısı sonrasında Efkan Âlâ'nın ettiği sözlere Rumelilerden tepki geldi.

Efkan Âlâ'nın o sözlerine sert tepki

Bakan Efkan Ala’nın Niğde de saldırı gerçekleştiren teröristler için Kosova doğumlu Arnavutlar demesi Rumelilerden büyük tepki topladı.

Rumeli Balkan dernekleri federasyonu başkanı Sedat AKBAY yaptığı basın açıklamasında;

‘’Niğde de yaşanan hain saldırıyı şahsım, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve tüm bağlı derneklerimiz ve derneğimiz Kosova Piriştineliler derneği mensupları adına şiddetle kınıyorum.

Olay nedeniyle tüm Rumeli camiası üzüntü içindedir. İki askerimiz ve bir polisimizi şehit eden teröristlerin dün Suriye pasaportlu olduğu açıklandı. Fakat bu gün iç işleri bakanı Efkan Ala açıklanmasında teröristlerin Arnavut ve Kosova doğumlu diye açıklaması Rumeli toplumumuzda derin üzüntü yaratmıştır. Biz Rumeli Balkan camiası olarak kurtuluş savaşımızdan beri Türkiye Cumhuriyetinin birliğini ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ü savunmuştur. İçişleri bakanlığına yaptığımız yazılı ve sözlü müraacatımız da bu konuda kesin ve detaylı açıklama beklemekteyiz. Rumeli balkan göçmeni insanı asla ve asla askerine ve polisine silah doğrultmaz, kurşun sıkmaz, yüzyıllardır olduğu bu memleketin yılmaz bekçileri olarak kalacaktır.’’ Dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Niğde # terörist # Kosova # Rumeli # Arnavut