Yollarda bayram trafiği başladı

Bayram tatilini farklı şehirlerde geçirmek isteyen vatandaşlar yollara düştü. Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunda yoğunluk oluştu. Kendi aracı olmayanlar ise havaalanı ve otobüs terminallerine akın etti. Emniyet, jandarma ve Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için aralıksız çalışıyor. Bayram boyunca 12 binden fazla ekip trafik, 163 bin polis ve jandarma ise kent güvenlikleri için mesai yapacak.

Yollarda bayram trafiği başladı

Trafikte bayram yoğunluğu arefe gününde de devam etti. Kurban Bayramını memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, şehirler arası yollarda yoğunluk oluşturdu.

Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve Gerede-Karadeniz bağlantı noktasında yoğunluk bugün de devam etti. Zaman zaman arıza yapan araçlar nedeniyle Bolu Dağı'nda trafik durma noktasına geldi. Ekipler, sürücüleri D-100 kara yoluna yönlendirdi. Ulaşımın yavaşlamaması için Abant Gişelerindeki trafik ışıkları kapatıldı.

Bayram tatilinde en yüksek göç veren kent yine İstanbul oldu… Bayramı fırsat bilerek büyük şehrin gürültüsünden kaçan tatilciler, TEM Otoyolu ve D100 Karayolunda yoğunluk oluşturdu. Tekirdağ-İstanbul, Tekirdağ-Malkara ve Beyazköy mevkii ile Çorlu-Yenice ve Yeniçiftlik kavşaklarında araç yoğunluğu, ulaşımı zaman zaman aksattı.

İstanbul’da emniyet ve jandarma ekipleri, helikopterlerin de desteğiyle otoyol ve gişelerde denetimler yapıyor. Kente gelen şehirlerarası araçlar da gişelerde durdurularak kontrolden geçiriliyor. Sürücüler, trafik kuralları ve salgın önlemleri konusunda uyarılıyor.

Yurt genelinde karayolları ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Şehirlerdeki salgın tedbirleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Bayram boyunca 12 binden fazla ekip trafik, 163 bin polis ve jandarma ise kent güvenlikleri için mesai yapacak.

Bayram öncesi kendi aracı olmayan tatilciler de havalimanı ve otogarlara akın etti. İstanbul’da Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanlarına bayram yoğunluğu hakimdi.

İzmir’de ise vatandaşlar şehirlerarası otobüs Terminalinde kısmi kalabalıklar oluşturdu.

Terminalde iki gündür hareketlilik yaşanırken firmalar, salgın nedeniyle tam kapasite çalışamamaktan şikayetçi…

ulusal.com.tr

# Kurban Bayramı # Anadolu Otoyolu # Bolu Dağı # Bayram trafiği