Uludere'de PKK'lı 7 terörist etkisiz hale getirildi - Şırnak haberleri

Uludere'de hava destekli gerçekleştirilen operasyonda 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, "23'üncü J.Snr.Tüm.K.Iığı sorumluluğunda 48'inci Hd.Tug.K.Iığı emir komutasında 09 Mart 2017 saat 19:00'dan itibaren Uludere/AItın Tepe hudut hattında Güvenlik Korucuları ile takviyeli bir Hudut Özel Harekât Taburu ile başlatılan operasyonda yurtiçine sızma hazırlığında bulunan 10-15 BTÖ mensubu ile 10 Mart 2017 saat 07:30'dan itibaren sıcak temas sağlanmıştır. Söz konusu teröristlerin bulunduğu bölgeye manevra yapılarak temas devam ettirilmiş, bölgeye gelen İHA'lar ile BTÖ mensuplarının yerleri nokta olarak belirlenmiş, müteakiben Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla tespit edilen hedefler vurulmuştur. Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından müştereken icra edilen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Uludere'de PKK'lı 7 terörist etkisiz hale getirildi - Şırnak haberleri

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesinde Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Haftanin bölgesinde Türk silahlı kuvvetlerinin hava destekmli gerçekleştirdiği operasyonda 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında 2 Doçka silahı ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Türkiye- Irak sınır hattında bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyon ile ilgili açıklama yapan Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi Altın Tepe sınır bölgesinde 23'uncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurları ve güvenlik korucularımızın katılımıyla operasyon icra edildiği belirtildi. Açıklamada, "İcra edilen operasyonda, hava kuvvetlerimizin ateşi ile 4 bölücü terör örgütü mensubu, daha sonra çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarda 2 adet Doçka silahı ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

TSK'DAN BİLGİLENDİRME

Türk Silahlı Kuvverleri (TSK), Şehit Tnk.Çvş. Ahmet SUNA Operasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

TSK'nın bilgilendirmesi şu şekilde:

1. 23'üncü J.Snr.Tüm.K.Iığı sorumluluğunda 48'inci Hd.Tug.K.Iığı emir komutasında 09 Mart 2017 saat 19:00'dan itibaren Uludere/AItın Tepe hudut hattında Güvenlik Korucuları ile takviyeli bir Hudut Özel Harekât Taburu ile başlatılan operasyonda yurtiçine sızma hazırlığında bulunan 10-15 BTÖ mensubu ile 10 Mart 2017 saat 07:30'dan itibaren sıcak temas sağlanmıştır.

2. Söz konusu teröristlerin bulunduğu bölgeye manevra yapılarak temas devam ettirilmiş, bölgeye gelen İHA'lar ile BTÖ mensuplarının yerleri nokta olarak belirlenmiş, müteakiben Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla tespit edilen hedefler vurulmuştur. Kara ve Hava Kuvvetleri tarafından müştereken icra edilen operasyon sonucunda, şu ana kadar 7 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirilmiştir.

3. Bölgede operasyon devam etmektedir.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # şırnak # uludere