Tayland'da mağarada mahsur kalan herkes kurtarıldı

Tayland'da 23 Haziran'da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin tamamı bugün itibarıyla çıkarıldı. 19 gün süren çalışmalar sonucu çocuklar ve antrenörleri sağ salim kurtarıldı ancak onları kurtarmaya giden bir dalgıç hayatını kaybetti.

Tayland'ın Çiang Rai kentindeki mağarada 23 Haziran'dan beri mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörleri 3. kurtarma operasyonuyla çıkarıldı.

Çocukları ve antrenörleri mahsur kaldığı Tham Luang Nang Non mağarasından çıkarmak 19 gün sürdü, ancak hepsi sağ salim kurtarıldı.

Çocukların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor. Ancak 2 çocuğun ciğerlerinde enfeksiyon saptandı. Çocuklar bir hafta boyunca hastanede gözetim altında tutulacaklar.

Çıkarılan ilk gruptaki çocukların ailelerini görmelerine izin verildi.

Kurtarma çalışmalarına liderlik eden Narongsak Ossotaanakorn, kurtarılan çocukların isimlerinin, çocukları hala içeride olan aileler düşünülerek açıklanmadığını belirtmişti.

Mağarada 40'ı Taylandlı, 50'si ülke dışından 90 uzman dalgıç çalıştı.

Dalgıçlar, çocukları mağaradaki karanlık ve su altındaki geçitlerden, mağaranın ağzına doğru yönlendirdi.

Çocukların bulunduğu yere gidip gelmek, deneyimli dalgıçlar için bile zor oldu. Taylandlı dalgıç Saman Gunan, çocuklara malzeme götürmekten dönerken, oksijeninin tükenmesi üzerine hayatını kaybetti.

ulusal.com.tr

# mağara # tayland