McCain’den PYD açıklaması

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi senatör John McCain, Amerika’nın, Türkiye’nin PYD konusundaki ciddiyetini yeterince kavramadığını söyledi. Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel (Cosef Votıl) ile görüşlerini paylaşan McCain, Rakka yolunda 'bir tren kazası' öngördüğünü kaydetti.

McCain’den PYD açıklaması

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin 2008 yılındaki Başkan adayı, Arizona Senatörü John McCain’den Türkiye tespiti geldi.

Türkiye’nin PYD konusundaki ciddiyetini yeterince kavramadıklarını belirten McCain, Rakka operasyonu yolunda 'bir tren kazası' öngördüğünü söyledi.

Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel ve ABD’nin Afrika Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser, Silahlı Hizmetler Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtladı. Suriye’deki durumun çok karmaşık olduğunun altını çizen McCain, Votel'e "Türkiye ile PYD arasında çatışma olasılığından endişelenip endişelenmediğini" sordu.

Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüştüğünü ifade eden McCain, Türkiye’nin PYD konusundaki hassasiyetini çok iyi bildiğini söyledi.

İncirlik Üssü’nün önemine değinen eski Başkan Adayı, Türkiye ile ABD ilişkilerinin bozulmamasını istedi.

McCain’in kaygılarını haklı bulduğunu ifade eden CENTCOM Komutanı ise Türkiye ile PYD arasında bir çatışma olmaması için harekete geçtiklerini öne sürdü.

Votel’ın yatıştırıcı açıklamalarından tatmin olmayan eski McMain ise ısrarını sürdürdü, “Kürtler yüzünden tamamen yanlış bir şekilde kendimizi Türklere karşı Ruslarla işbirliği yapmak gibi tuhaf bir duruma soktuk.” İfadelerini kullandı.

Senatör McCain ayrıca, Rakka’nın en sonunda IŞİD'ten alınacağını, ancak o gün yaklaştıkça ABD’nin Suriye’deki temel sorunlardan kaçamayacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # Cumhuriyetçi Parti # john mccain # Joseph Votel