İşte özrün gerçek nedeni

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dilediği özrün asıl nedeni ortaya çıktı. Beyaz Saray Biden'ın özür dileme nedeninin, Erdoğan'la özel görüşmelerini yanlış aksettirmesi olduğunu açıkladı. Beyaz Saray, Biden'ın Türkiye ve diğer ülkelerin Suriye'deki aşırı örgütlere yardım ettiği yönündeki açıklamasını ise yalanlamadı.

İşte özrün gerçek nedeni

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesi gündemin önemli gelişmeleri arasına girmişti.

Ancak Beyaz Saray'dan, özürün gerçek nedeniyle ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Biden'ın dilediği özrün, Erdoğan'la özel görüşmelerini yanlış aksettirmesiyle ilgili olduğunu ifade etti.

Earnest, "Başkan Yardımcısı’nın özür olarak ilettiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel konuşmalarındaki görüşlerini yanlış ifade etmesiydi. Telefon açmasının sebebi buydu" dedi.

Earnest'ın ısrarlı sorulara rağmen, Biden’ın Türkiye ve diğer ülkelerin Suriye’deki aşırı örgütlere yardım ettiğine işaret eden sözlerini yalanlamaması da dikkat çekti.

Earnest, Amerika'nın Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerle olan ilişkisinin, özellikle IŞİD olmak üzere bölgedeki aşırılara destek akışını kesmek için olduğunu vurguladı. Earnest, "Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerin, IŞİD’in bölgeye ve teker teker ülkelere yönelik bir tehdit olduğunu anladıklarına şüphe yok" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # türkiye # abd # erdoğan # Biden # isis