Şanlıurfa'da aşıya teşvik için gençlere hediye veriliyor

Aşılama sayısını artırmak için valilikler ve yerel yönetimler çeşitli çalışmalar yapıyor. Türkiye’de aşılamanın en düşük olduğu kentler arasında olan Şanlıurfa’da da genç nüfusu teşvik amacıyla, aşı yaptıran gençlere çekilişle hediyeler verilmeye başlandı.

Şanlıurfa'da aşıya teşvik için gençlere hediye veriliyor

Türkiye koronavirüsle mücadeleyi aşılama çalışmaları ile sürdürüyor.

Nüfusa göre aşılama oranları düşük olan bazı illerde valilik ve yerel yönetim makamları aşıya teşvik etmek için çeşitli çalışmalar yapıyor.

Salgınla mücadele çalışmaları kapsamında en az bir doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu kentler arasında 2. sırada yer alan Şanlıurfa'da, gençleri aşı yapılmaya teşvik etmek için, aşı yapılanlara çekilişle hediyeler verilmeye başlandı.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen kampanyada, 18 ila 25 yaş aralığındaki gençlerde, aşı yapılma oranlarının artırılması hedefleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa ValisiAbdullah Erin, vaka sayılarının kontrol altında tutulduğunu ancak Şanlıurfa’nın pandemiyle mücadelede ortaya koyduğu performansı aşılamada gösteremediğini belirtti.

Bu haftadan itibaren aşılama noktasında yoğun bir çalışma daha ortaya koyacaklarını aktaran Vali Erin, aşı stoku ve sağlık çalışanı yönünden de hiçbir eksiklerinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

# koronavirüs # şanlıurfa # aşı # Şanlıurfa Valisi # Abdullah Erin