Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ: ''Ayda 3 bin 800 lira ile geçinilmiyor''

2 Ağustos'ta memur ve memur emeklileri için zam pazarlığı başlayacak. Kamu-Der, ilk 6 ay için bin lira, ikinci 6 ay için bin lira zam talebinde bulunduğunu açıkladı. Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, bir memurun geçinmekte zorlandığını söyledi.

Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ: ''Ayda 3 bin 800 lira ile geçinilmiyor''

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

Memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılacak zam için gözlerini toplu sözleşme sürecine çevirdi.

Memur ve memur emeklileri için zam pazarlığı 2 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Memur-Sen ve Kamu-Sen'in masada olduğu pazarlık öncesinde Kamu-Der de taleplerini açıkladı.

- 2022-2023 için birinci altı ay enflasyon farkı artı bin, ikinci 6. ayda da bin lira. Artı enflasyon farkı istiyoruz. Çok fazla bir şey istemiyoruz.

KAMU-DER TALEBİNİ DUYURDU

Ulusal Kanal'a konuşan Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, ayda 3 bin 800 lira geçinilemeyeceğini belirtti.

- Hükümetimiz kamu çalışanlarına yüzde 20 zam verse ne olur? Bence bir şey olmaz. 2021 yılında temel gıda maddelerine, doğal gaza yüzde 60-65 zam yapılmış. Durum buyken siz tutup yüzde 19'dan bahsediyorsunuz.

Baştuğ, toplu sözleşme görüşmelerinden önce sendikaların bir emek çalıştayı yapması gerektiğini de kaydetti.

- Keşke bu yetkili sendikalar bir emek çalıştayı yapsalar. 200-300 kişilik bir STK ile 3 gün bir çalıştay yapıp tutanak altına alıp masaya oturabilseler. Birisi yüzde 13, biri yüzde 21 zam istiyor.

# ekonomi # zam # memur # STK # memur zam # memursen # zam pazarlığı # zam talebi # kamusen # memur emeklileri zam # Cevdet Baştuğ # zam görüşmesi # memur zam talebi