Tapuda yeni dönem: İşlemler artık internetten yapılacak

Tapu işlemleri artık internetten yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçirdi. Yurttaşların işlemlerini web-tapu internet sitesinden yapması için tapu idaresine gidip imza atması gerekiyor

Tapuda yeni dönem: İşlemler artık internetten yapılacak

Yurttaşlar artık tapu işlemlerini internetten yapabilir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçirdi.

Bu uygulamayla hem işlemleri hızlandırma ve kolaylaştırma hem de tapu çalışanlarının iş yükünü azaltma hedeflendi.

İşlemlerini web-tapu üzerinden yapmak isteyenler tapu dairesine gidip imza atacak.

Web tapu e-devlet üzerinden kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek. Vatandaşlar uygulamayla taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web tapu aracılığı ile yaparak kuruma gitmeden işlem sürecini başlatabilecek.

Uygulamayla sahteciliğin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Sistem sayesinde tapu sahipleri, wep tapu ile taşınmazları üzerinden işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek, yapılacak her işlemde tapu sahipleri SMS ile bilgilendirilecek.

Tapu işlemi gerçekleştirecek kişiye tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS olarak bildirilecek. Vatandaşlar elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapacak. Başvurunun hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebilecek.

Harç ve döner sermaye gibi bedeller de online ortamda ödenebilecek.

ulusal.com.tr

# internet # tapu