Berkin'i dünya duydu

Dün yurdun dört bir yanında yüz binler tek yürek oldu. Kara kaşlı, güzel çocuk Berkin Elvan'ın cenazesi ve sonrasında yaşanan olaylar, dünya basınında da büyük yankı buldu.

Berkin'i dünya duydu

269 gün direnişinin ardından ölümüyle Türkiye'yi yasa boğdu Berkin Elvan. Ülkenin dışında dünyanın bir çok yerinde de protestolar düzenlendi. Berkin için yapılan protesto gösterilerine ve polisin sert müdahalesine dünya basını da geniş yer verdi.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, gün boyunca Berkin'in cenazesinde insan selinin oluştuğunu yazdı. Berkin'in ölümün hükumete karşı öfke ve hiddet taşmasına sebep olduğuna dikkat çekti ve Erdoğan'ın şimdiye kadar hiçbir yerde Berkin Elvan ve ailesi hakkında konuşmadığını aktardı.

İngiliz Guardian gazetesinde ise, ''Erdoğan'ın saygınlığı ailesi ve yakınlarının bulaştığı yolsuzluk skandallarıyla parçalanıyor, Berkin'in ölümü Erdoğan'a kaşı olan yeni sokak protestolarını başlattı'' ifadelerine yer verildi.

Berkin'in cenazesine onbinlerce kişinin katıldığını yazan Independent gazetesi, Berkin'in ölümünün soruşturma skandalları ile boğuşan Başbakan Erdoğan'a karşı yeni öfkeyi alevlendirdiğini vurguladı.

Wall Street Journal Gazetesi geçen haziran ayı protestolarından sonra en geniş katılımlı gösterilerin gerçekleştiğini yazdı. Gazete, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yardımcısı, tansiyonu bastırmak için taziye dileklerinde bulundu, Başbakan Erdoğan ise Elvan'ın ölümünden söz etmedi" ifadelerini kullandı.

İngiliz Financial Times gazetesi ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve birkaç bakanın Elvan ailesine baş sağlığı dilediklerini ancak Başbakan'ın, Berkin'in ölümüyle ilgili yorumda bulunmadığına dikkat çekti. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'ın " oğlumu Allah değil; Erdoğan elimden aldı" sözlerine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

# dünya # basın # Haziran Direnişi # berkin elvan # okmeydanı