O gazete Kovid-19 önlemleri nedeniyle geçici olarak basımı durdu

29 Ocak 2012 günü yayım hayatına başlayan Yurt Gazetesi 8 senenin ardından ekonomik kriz nedeniyle gazete basmayı geçici olarak durdurdu.

O gazete Kovid-19 önlemleri nedeniyle geçici olarak basımı durdu

Genel yayın yönetmenliğini Ali Rıza Özkan'ın, yazı işleri müdürlüğünü ise Serdar Yüce'nin yaptığı gazete, haber hayatını, internet sitesi üzerinden devam ettirme kararı aldığını bugün basılan son gazetesi ile duyurdu.

Genel Yayın Yönetmeni Ali Rıza Özkan'ın yazısına göre, gazetenin basılmama sebebi olarak koronavirüs nedeniyle alınması zorunlu tedbirlerin en fazla olumsuz etkilediği sektörlerin başında basının gelmesi olduğuydu.

Ali Rıza Özkan'ın açıklaması şöyle:

Koronavirüsü nedeniyle alınması zorunlu tedbilerin en fazla olumsuz etkilediği sektörlerin başında basın gelmektedir. Bir her gün, tüm özverimizle gazete bassak dahi, okurun gazeteye ulaşması büyük oranda kısıtlanmış ve yeni tedbirlerle daha da kısıtlanması önerilmektedir. Bu koşullarda oluşan maliyet zararını karşılamamız mümkün değildir. Yurt gazetesi okuru çok iyi bilmektedir ki, bizi finanse eden herhangi bir finans veya siyasi kuruluş yoktur. Gücümüz bağımsızlığımız ve gerçeğe olan aşkımızdan geliyor. Ancak, bu koşullarda gazeye baskımızı sürdürecek güce sahip değiliz. O nedenle, gazetemizin baskısını koronavirüs salgın tehlikesi geçinceye kadar durdurmaya karar verdik. İnternet haber sitemiz yayınına devam edecektir. Haberlerimize ve yazarlarımıza www.yurtgazetesi.com.tr adresinden ulaşabileceksiniz. Okurlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ulusal.com.tr

# Yurt Gazetesi # ali rıza özkan