Rusya'daki atmosfer son derece olumlu, normalleşme hızlanacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ziyareti sonrası CNN Türk televizyonunda açıklamalar yaptı. Moskova'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirten Şimşek, Rusya ile yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

Rusya'daki atmosfer son derece olumlu, normalleşme hızlanacak

Rusya ile ilişkilerin düzelme sürecinde Moskova'yı ziyaret eden Başbakan YardımcısıMehmet Şimşek, CNN Türk'e açıklamalarda bulundu.

Şimşek, ziyaretin çok yoğun sürdüğünü ve uzun toplantılar yaptıklarını belirtti. Görüşmeler sürecinde Rus Maliye Bakanı'nı ziyaret ettiğini söyleyen Şimşek, ilişkilerin normalleşme sürecinin hızlanacağını belirtti.

Şimşek, ilişkilerin normalleşme sürecinde Rus cehpesinde atmosferin olumlu olduğunu vurguladı. Uçak krizi öncesi iki ülke arasında 100 milyar dolalık bir hedef belirlendiğini hatırlatan Şimşek, 24 Kasım öncesine göre daha güçlü bir ilişki kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Şimşek, Rusya ile konuşulan başlıca konuların turizm, charter seferleri, meyve-sebze ihracatı, mütahitlik, Türk firmalarına uygulanan yasağın kaldırılması, vize uygulaması, güvenlik ve enerji olduğunu söyledi.

Şimşek, bazı konularda ise Erdoğan ve Putin'in vereceği kararların belirleyici olacağının altını çizdi.

Ayrıca Rusya Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev'in 6 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceği açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # erdoğan # Putin # Mehmet Şimşek # moskova # başbakan yardımcısı # cnn