Şanlıurfa'da 79 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da 79 ev karantinaya alındı. Bursa'dan Artvin'e giden bir kişi, ertesi gün döner partisi verince, kentte sıfırlanan vaka sayısı 20'ye çıktı. Bolu'da zorunlu olmasına rağmen maske takmayan 240 kişiye 216 bin lira idari para cezası uygulandı.

Şanlıurfa'da 79 ev karantinaya alındı

Şanlıurfa'da salgın tedbirleri kapsamında 79 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Ceylanpınar'da 2, Eyyübiye'de 15, Haliliye'de 19, Karaköprü'de 23, Siverek'te 2, Viranşehir'de 14, Birecik, Harran, Hilvan ve Suruç ilçesinde 1'er farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Artvin’de tedbirler sonrasında sıfırlanan vaka sayısı bir kaç günde 20'ye çıktı. Nedeni ise şaşırttı. Vali Yılmaz Doruk, İl Pandemi Kurulu'nu topladı. "Bursa’dan gelen bir kişi, ertesi gün döner partisi yapmış ve diğer kişilere de virüsü bulaştırmış" açıklamasını yaptı.

İl dışından kente giden kişilerin, 14 günlük karantina sürecine uyması için kolluk kuvvetlerinin denetimlerini artırması kararlaştırıldı.

Maske takma zorunluluğu olan kentlerimizden Bolu'da, polis ve bekçilerin maske denetimleri kent genelinde aralıksız sürüyor. Ekipler, vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda sık sık megafonla ve birebir görüşerek uyarıyor.

Son 8 günde maske takmayan 240 kişiye toplam 216 bin lira idari para cezası kesildi.

ulusal.com.tr

# türkiye koronavirüs