HSYK'dan Fikret Seçen kararı

Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında rol alan eski özel görevli başsavcıvekili Fikret Seçen'in F tipi örgütün yargıdaki beyin takımında yer aldığı belirlendi. Açığa alınan savcısı hakkında hazırlanan müfettiş raporuna Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı kumpas vurgulandı. Seçen'in "Tübitak belgesini gizleyerek komutanlara kumpas kurduğu" anlatıldı.

HSYK'dan Fikret Seçen kararı

Kumpaslar döneminin özel görevli başsavcıvekili Fikret Seçen'e yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi açığa alınan F tipi kumpas savcısı Fikret Seçen hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyulmasına karar vedi.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın hazırladığı müfettiş raporunda Fikret Seçen'in F tipi örgütün yargı yapılanmasının beyin takımına yer aldığı belirtildi.

Rraporda Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı belge gizleme kumpasına ayrıntılarıyla yer verildi. Fikret Seçen'in İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında, davayı düşürecek nitelikteki TÜBİTAK raporunu mahkeme dosyasından gizleyerek adli emanete kaldırdığı vurgulandı.

Başmüfettiş Kolukısa isimsiz bir ihbarla Deniz Kuvvetleri'nin kalbi olan Donanma Komutanlığı'na girildiğine ve Fikret Seçen ile polislerin döşeme altındaki hard diskleri eliyle koymuş gibi bulduğuna da dikkat çekti.

Bu aramada bulunan ve içindeki dijital verilerin sahte olduğu ortaya çıkan 5 nolu hard disk, Balyoz ve Poyrazköy kumpaslarında çok sayıda komutanın tutuklanmasına neden olmuştu.

Fikret Seçen, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpasları ile yasa dışı dinleme kararları nedeniyle HSYK 2'inci Dairesi tarafından açığa alındı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # fikret seçen