Özel'e açık mektup

CHP Cezaevi İzleme Komisyonu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Hasdal'daki komutanlara "istifa sözü verip vermediğini" açıklamasını istedi. Üç milletvekili, "Davanın tamamen sahte delillere dayandığını biliyorum. Bu işi çözemezsem çekip gideceğim" ifadelerinin Özel'e ait olup olmadığını sordu.

Özel'e açık mektup

CHP Cezaevi İzleme Komisyonu üyeleri, GenelkurmayBaşkanıNecdetÖzel'e açık çağrı yaptı, "cezaevindeki komutanlara istifa sözü verip vermediğini" sordu.

CHP Milletvekilleri Özgür Özel, Nurettin Demir ve Veli Ağbaba çağrılarını mektupla Genelkurmay Başkanı Özel'e gönderdi. Milletvekilleri, Necdet Özel'e 5 soru sordu.

1- 31 Ekim 2011 tarihindeki Hasdal ziyaretinizde cezaevindeki komutanlara "Bu işi kendi yöntemlerimle çözeceğim. Çözemezsem istifa ederim" dediğiniz doğru mu?

2- Davanın geldiği son nokta da düşünüldüğünde, "birileri" tarafından yanıltıldığınızı veya yanlış yönlendirildiğinizi düşünüyor musunuz?

3- Cezavindeki tutuklulara bu sözleri söyleyerek, onları yanlış yönlendirmiş ve yanıltmış olduğunuza dair sizde bir kanaat oluştu mu?

4- Ahlaki ve onurlu bir duruş ve mesleki saygınlık gibi nedenler ile şu anki görevinizden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

5- Yargıtay Başkanı'nı ziyaret ettiniz mi? Ziyaret etmiş iseniz bu görüşme Kara Harp Akademisi Komutanı olduğunuz dönemdeki öğrencilerinizin serbest kalması ile ilgili midir?

ulusalkanal.com.tr

# chp # genelkurmay # hasdal # Necdet # özel # Başkanı