Paris'te yeni saldırı!

Polis ile dergi baskınını yapan saldırganlar arasında rehine pazarlığı sürerken, Paris'ten bir saldırı haberi daha geldi. İkinci bir rehine krizi yaşandı. Silahlı iki kişi kentin doğusundaki bir süpermarketi bastı. Marketteki 6 kişiyi rehin aldı. Saldırganların, Kouachi kardeşlerin etrafındaki polis kuşatmasının kaldırılmasını istediği iddia ediliyor.

Paris'te yeni saldırı!

Paris teyakkuzda. Tüm dünya mizah dergisini basan saldırganlara düzenlenen operasyona kilitlenmişken, Paris'ten yeni bir saldırı haberi daha geldi.

Kentin doğusundaki Porte de Vincenne (Port dö Vinsen) bölgesinde bir süpermarkete saldırı oldu. Silahlı iki kişi marketi bastı.

Saldırganlar markette alışveriş yapan kişileri rehin aldı. Bir görgü tanığı 4-5 el silah sesi duyduğunu aktardı. 1'i ağır yaralı olmak üzere marketteki 6 kişinin rehin alındığı, rehinelerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildirildi.

Polis marketi kuşattı. Markete çıkan yollar kesildi. Çok sayıda güvenlik gücü olay yerine sevk edildi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve (Bernar Kazönöv) olay yerine gitti.

Marketin Yahudilere ait olduğu ve market baskınının da mizah dergisine yapılan saldırıyla bağlantılı olduğu açıklandı.

Polis, saldırganların kimliğini belirledi ve basına servis etti. Polisin açıklamasına göre, market saldırısını 32 yaşındaki Amedi Coulibaly ile 27 yaşındaki Hayat Boumeddienne gerçekleştirdi.

İddialara göre, saldırganlar polis ile irtibat kurdu ve Kouachi kardeşlerin sığındığı kasabadaki kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

Amedi Coulibaly'nin dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyerek bir polisin ölümüne neden olan şahıs olduğu tahmin ediliyor.

# Paris # rehine