Örgütün şeması belirlendi

AKP hükümeti, Gülen örgütüne yönelik operasyonun hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar, cemaatin tasfiye ettiği MİT ve Emniyetçiler tarafından yürütüldü. Operasyonun başlatılması içinse örgütle yapılan pazarlıkların tamamlanması ve Başbakan Erdoğan'ın talimatı bekleniyor.

Gülen örgütüne operasyon için yerel seçimlerin geçmesini bekleyen AKP, operasyon hazırlıklarını tamamladı. Düğmeye basmak için Fethullah Gülen ile yapılan pazarlığın bitmesi bekleniyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Gülen örgütüne operasyon için özel bir ekip çalışma yürüttü. Ekipte, özellikle cemaat tarafından tasfiye edilen MİT ve Emniyetçiler görevlendirildi.

Özel ekip, örgüte ait şirketler, okul ve dershaneler, kamudaki örgütlenmeler, yurtdışı örgüt ağı, uyuşturucu ve kara para ekibi ile iş dünyasındaki finansörler üzerinde çalışmalar yürüttü. Yapılanmanın gizli yöneticileri ve örgüt şeması tespit edildi.

Operasyonun düğmesine basılması için ise Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen ile yaptığı pazarlığın sonuçlanması bekleniyor. Zira Gülen örgütünün, Erdoğan'ı bitirecek ses kayıtlarını yayınlayacağı söylentileri yayılmış, yapılan pazarlıklar sonucu kayıtların yayınlanmasının önlendiği iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # MİT # erdoğan # operasyon # Fethullah