Suudi Arabistan'dan Umre açıklaması

Suudi Arabistan umre sezonunun başladığını duyurdu. 25 Temmuz Pazar itibarıyla umre ziyaretleri için "Eatmarna" uygulaması üzerinden başvuruların yapılabileceği belirtildi.

Suudi Arabistan'dan Umre açıklaması

Suudi Arabistan, Umre ziyaretleri başvuruları, yurt dışından gelecek olan hacı adayları için de açıldığını açıkladı.

25 Temmuz Pazar itibarıyla umre ziyaretleri için "Eatmarna" uygulaması üzerinden başvuruların yapılabileceği belirtildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hac ibadeti, sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın, 12 Haziran'da yaptığı açıklamada, yalnızca ülke içinden kronik rahatsızlığı bulunmayan, 18 ile 65 yaş arasında ve aşı olmuşlardan 60 bin kişinin hac vazifesini yerine getirebileceğini açıklamıştı.

Ayrıca Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul edilmişti.

Geçen yıl mart ayı başlarında Kovid-19 yüzünden umre ziyaretleri askıya alınmış 4 Ekim 2020'de ise ülkede yaşayanlar için umre ziyaretlerini yeniden başlamıştı.

Bu tarihten bir ay sonra da ülke dışından umre ve ibadet amacıyla gelenlerin kabul edilmeye başlandığı ülkede yurt dışından gelen ilk umre kafilesi, 3 günlük karantinadan sonra 4 Kasım 2020'de Kabe'de tavaf yapmıştı.

# suudi arabistan # hac # umre açıklaması # Suudi Arabistan açıklama # Hac ve Umre Bakanlığı # Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı