Suudi Prens, İran'ı hedef aldı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, İran'ı hedef aldı. İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney için "Hitler" benzetmesi yapan Selman, İran'ın "şeytan üçgeni"nde yer aldığını savundu. İsrail ile ortak çıkarları olduğunu da söyleyen Suudi Prens, "İsraillilerin kendi ülkelerinde barış içinde yaşama hakkı olduğunu" söyledi.

Ayetullah Hamaney'i Hitler'e benzetti, İran'ı, Amerika'nın desteklediği örgütlerle aynı cepheye yerleştirdi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerika'da The Atlantic dergisine röportaj verdi.

Selman'ın hedefinde İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney vardı. Suudi Prens, Hamaney'in Adolf Hitler'den daha tehlikeli olduğunu öne sürdü. "Hitler, Hamaney'in yanında daha iyi görümüyor" dedi.

Selman röportajında İran, İhvan-ı Müslimin ve IŞİD'i de aynı cepheye koydu. Selman bu cepheye, "şeytan üçgeni" benzetmesi yaptı.

"Şeytan üçgeni" olarak nitelendirdiği cephenin karşısına Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Bahreyn, Umman, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'i koyan Bin Selman, bu ülkelerin Birleşmiş Milletler kriterleri doğrultusunda "iyi ilişkiler" kurmaya çalıştığını savundu.

Öte yandan Selman, İsrail'le ilgili soruları da yanıtladı." İsrail'le birçok ortak çıkarımız var" diyen Suudi Prens, ""Kendi ülkelerine sahip olmak İsraillilerin hakkı" dedi.

Suudi Arabistan'ın, İsrail devletini resmi olarak tanıyor. Ülke geçen ay ilk defa İsrail'e uçan bir ticari uçağa hava sahasını açmıştı. Dolayısıyla Selman'ın sözleri, Riyad ve Tel Aviv arasındaki yakınlaşmanın yeni bir işareti olarak yorumlandı.

Bu arada, Amerikayı destekleyen açıklamalar yapan Bin Selman daha önce Time dergisine verdiği röportajda da Amerika'nın Suriye'de kalması gerektiğini savunmuştu. Bin Selman "Suriye'deki ABD gücü, Washington'un bu ülkenin geleceğinde söz hakkına sahip olmasına da imkan verecektir." ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

# iran # Hitler # israil # Suudi prens # ayetullah hamaney